‘Help, de dag is al bijna om en ik heb nog geen taken af!’

Leestijd: 3 minuten

Herken je dat? Je bent thuis aan het werk, continue ‘druk-druk-druk’ en lijkt maar niet toe te komen aan dat wat je wilt doen. Daar valt wat aan te doen! Ik geef je drie ideeën.

Maak bijvoorbeeld een overzicht van je taken, laat je niet afleiden en/ of plan een vast moment waarop je die dingen doet die niet voor je werk zijn maar die wel gedaan moeten worden.

1. Overzicht van je taken

overzicht van je taken

Misschien ben jij wel veel tijd kwijt aan het steeds opnieuw bedenken wat je ook alweer wilde doen. Om dit te voorkomen kun je een to-dolijst maken en/ of een (dag)planning. In ieder geval: schrijf het op!

Zo houd je je prioriteiten in de gaten en kun je met je collega’s, werkgever en/of opdrachtgever goede afspraken maken die passen in je planning. Hiermee manage je de verwachtingen en hoef je bovendien geen deadline meer te missen.

Voor tips over hoe je taken prioriteert (of helemaal van je lijst laat verdwijnen): Tijd is schaars. Hoe ga je daar bewust mee om?

2. Stop de afleiding

Het kan zijn dat je je makkelijk laat afleiden, bijvoorbeeld door je omgeving, je telefoon (WhatsApp, schoolapp, sociale media, etc.) of binnenkomende e-mail op je computer. Zorg dat je de notificaties van je computer uitzet en zet de meldingen van je telefoon (tijdelijk) uit met de ‘niet-storen’-functie van je telefoon (klik voor een handleiding voor Android  of Apple). Belangrijke telefoonnummers zoals van je partner, de school, de opvang, je opdracht- of werkgever, enzovoorts, zet je in je favorieten. Die kunnen jou altijd bereiken. Anderen niet. Die bel je terug wanneer het jou uitkomt.

niet storen - werk met focus

Misschien heb je andere dingen waardoor je je laat afleiden of die je juist helpen te focussen. Ga op zoek naar de beste thuiswerkplek voor jou door te letten op omgeving, rekening te houden met je werkzaamheden en wat je motiveert, de inrichting en het moment van de dag waarop jij het beste werkt. Voor hoe je dat doet lees je mijn artikel Thuiswerken: 9 aandachtspunten voor de beste werkplek.

3. First things first…or last

Ik begin mijn werkdag ‘pas’ om 10.00 uur. Klinkt relaxed en dat is het ook. Dit betekent niet dat ik tot die tijd zit te lummelen, integendeel. Ik doe dan van alles om ervoor te zorgen dat ik mijn werkdag gefocust en met energie begin. Om daar wat op te verzinnen hebben ik even gepuzzeld, ik ben namelijk geen ochtendmens, en iedereen moet wel op tijd ergens zijn.

Bovendien kan ik me helemaal verliezen in mijn werk waardoor het aan het einde van de dag rennen wordt, dingen niet gelukt zijn of ik me gedurende de dag laat afleiden door gedachten aan dingen die ik die dag nog wil doen. Dat pakketje halen of brengen, brood halen, een instantie bellen, een afspraak verzetten…van die kleine klusjes.

Eerst sporten en snelle taken

Vandaar dat ik – nadat de kinderen die dag zijn waar ze moeten zijn – de dag begin met sporten. Gewoon thuis, 20-30 minuten. Fris en wakker begin ik dan met al die kleine klusjes en telefoontjes. Zo begin ik mijn werkdag met energie en focus – want niet afgeleid door gedachten aan dingen die ik eigenlijk nog moet doen voordat de kinderen thuiskomen. Routinematige e-mails of taken laat ik vervolgens liggen tot ik ’s avonds nog even mijn laptop openklap.

Het kan natuurlijk zijn dat je juist wel een ochtendmens bent, dan zou ik vooral beginnen met werk en een ander vast moment te zoeken voor al die kleine taken. Misschien vind jij het wel fijn om dit te combineren met de lunch. Zo zorg je er ook voor dat je je even tussendoor losmaakt van je werk wat weer bijdraagt aan je concentratievermogen. Of stop juist wat vroeger om die klusjes te doen. Kwestie van proberen tot je vindt wat bij je past.

Meer lezen

(not) to do lijst

Je ideale thuiswerkplek: Thuiswerken: 9 aandachtspunten voor de beste werkplek

Je taken prioriteren (en schrappen): Tijd is schaars. Hoe ga je daar bewust mee om?

Of download gratis mijn werkbladen voor grip op jouw tijd

Geplaatst in Tijd, Werk.