Achter de schermen bij een opruimsessie

Leestijd: 2 minuten

Als opruimcoach vergeet ik vaak – vrijwel altijd – voor- en nafoto’s te maken zodat ik goed kan laten zien wat het effect is van een opruimsessie met mij. Maar dit keer, midden in het leeghalen van een gangkast, dacht ik er gelukkig aan. Dus nee, geen voorfoto, maar wel eentje van tijdens het proces.

Lees verder

Train je opruimspier

Leestijd: 3 minuten

Net zoals je spieren traint in de sportschool, kun je ook je ‘opruimspier’ trainen. In dit blog neem ik je mee in de wetenschap achter het creëren van nieuwe gewoontes en verbindingen in je hersenen, en bied ik je een praktisch stappenplan om te gaan trainen.

Lees verder

Schattenjacht

Op schattenjacht in je eigen huis

Leestijd: 3 minuten

Wist je dat je thuis een avontuur kunt beleven zonder de deur uit te gaan? En dat door op te ruimen? Want daarmee zorg je niet alleen voor rust en ruimte, door op te ruimen kun je ook vergeten schatten herontdekken. Ontdek hoe je van het klusje opruimen komt tot een boeiende schattenjacht.

Lees verder

Huishouden met kinderen: Geduld met een grote G

Leestijd: 3 minuten

Als opruimcoach deel ik regelmatig tips, zowel in mijn blogs als in mijn werk met klanten, over het organiseren van het huishouden met kinderen en hoe je hen erbij kunt betrekken. Het lijkt dan allemaal best eenvoudig op papier, maar de praktijk is vaak een ander verhaal. Je kinderen betrekken bij het opruimen en het huishouden vereist een flinke dosis geduld, en soms nog wat extra’s.

Lees verder

Effectief spullen verkopen

Leestijd: 3 minuten

Heb je ooit overwogen om wat van je overbodige spullen te verkopen, maar wist je niet waar te beginnen? Of ben je op zoek naar inspiratie voor het organiseren van je spullen voor de verkoop? In deze blog deel ik praktische tips en strategieën die te maken hebben met de verkoop en organisatie van spullen thuis.

Lees verder

Organiseren van kinderfoto’s en herinneringen: 5 tips

Leestijd: 3 minuten

Elk moment in de levens van onze kinderen lijkt vastgelegd te worden, vooral in de wereld van vandaag, met onze smartphones altijd op zak. Maar hoe houd je het overzicht en zorg je ervoor dat deze kostbare herinneringen niet verloren gaan in een zee van – geef maar toe, ook middelmatige – foto’s? Als opruimcoach en ouder deel ik graag mijn eigen worsteling met dit dilemma en enkele handige manieren om grip te houden op al die mooie momenten.

Lees verder

Afsluitend webinar Nationale Opruimweek 2024

Leestijd: < 1 minuut

Welkom bij het afsluitende webinar van de Nationale Opruimweek 2024!

Terwijl we deze week vol opruiminspanningen afronden, help ik je ook na deze week gemotiveerd te blijven om je opruimdoelen te bereiken. In dit speciale webinar deel ik naast praktische opruimtips enkele inzichten over waarom opruimen soms een uitdaging kan zijn en, nog belangrijker, hoe je die obstakels kan overwinnen.

Lees verder