Spullen met herinneringen voor je kinderen bewaren

Leestijd: 2 minuten

Opgroeiende kinderen produceren veel, onder andere stapels tekeningen, schoolverslagen en ware kunstwerken. Dan zijn er nog die eerste dingen, zoals schoenen, een knuffel of speciale kleding. Zelf schrijf ik daarbij regelmatig in een boekje over mijn dochters om later aan hen te geven. Hoe bewaar je die spullen allemaal?

Stel jezelf altijd de vraag of iets bewaart moet worden. Wat doe je ermee? Ikzelf kreeg bij mijn trouwen enkele spullen die mijn ouders voor mij hadden bewaard. Heerlijk om doorheen te struinen, er komen dan allerlei herinneringen boven.

Maak een foto van herinneringen

Wat je ook kunt doen, is in plaats van het te bewaren, een foto maken van de tekeningen of spullen die ergens voor staan in het leven van je kind. Bijvoorbeeld van foto maken van spullen met een herinnering kindeen bepaald kledingstuk, favoriet speelgoed of knutselwerk. Maak daar te zijner tijd een fotoboek of collage van wat je aan je kind kunt geven.

Daarnaast zullen er altijd een paar dingen zijn die je graag bewaart. Zoals ik de boekjes die ik voor mijn dochters bijhoudt, of de deken die vriendinnen en familie hebben gemaakt voor onze jongste dochter. Dan volstaat een foto wellicht niet.

Spullen van kinderen bewaren

Voor die spullen (en later ook de fotoboeken) heb ik voor beide dochters een kist waarin ik dat bewaar. Die geven we een kleur die nu favoriet is (ja, schuren, grondverf, schuren, verven, nog een keer schuren en verven…).

Zo hebben wij een handige en voor elk eigen plek om deze dingen in te bewaren en later te geven. Tegelijkertijd limiteert dat in de ruimte om spullen op te slaan wat mij dwingt keuzes te maken en echt te selecteren op de belangrijkste en mooiste items.

Selectief spullen met herinnering bewaren

Hierdoor besluit ik dan toch een foto te maken, een kledingstuk weg te geven of een knutselwerk op een andere manier te hergebruiken. De allermooiste dingen en herinneringen blijven bewaard en we raken de weg niet kwijt tussen alles wat je zoal in een jong mensenleven dreigt te verzamelen.

Ik zie het al helemaal voor me, dat we de kist weggeven op een bijzonder moment. Zoals bij mij, toen ik trouwde, of wanneer je kind uit huis gaat, afstudeert, gaat samen wonen, etc. Voorlopig verzamelen en selecteren we gelukkig nog even door.

Meer over het bewaren van spullen rijk aan herinneringen

Lees ook mijn artikel Herinneringen organiseren: UIT de oude doos  voor inspiratie voor het bewaren van andere dierbare spullen.

Of bekijk mijnPinterest-bord  waarop ik ideeën heb verzameld voor dit type spullen.

Geplaatst in Gezin, Kinderen, Opruimen, Spullen.