Herinneringen organiseren: UIT de oude doos

Leestijd: 2 minuten

Heerlijk, die la/kast/kamer is opgeruimd! Je hebt je spullen georganiseerd; het een en ander heb je weggegeven of -gebracht, andere dingen hebben een plek gevonden. En toch is daar dan nog een doos gevuld met spullen waaraan je mooie herinneringen hebt. Wat doe je daarmee? In dit artikel doe je inspiratie op voor herinneringen organiseren.

Of doe je deze spullen toch maar weer in de kast of la op een plek waar het ligt te wachten tot de volgende keer dat je gaat organiseren? Zonde, want je weet wat ze zeggen “uit het oog, uit het hart”. Dus probeer die dingen waaraan je dierbare herinneringen hebt een mooie plek te geven.

herinneringen organiserenInlijsten

Ik heb bijvoorbeeld mijn festivalbandjes en de programmaboekjes bij elkaar in een lijst gedaan. Het hangt in de gang en door er regelmatig langs te lopen, herinner ik me steeds iets anders van een van de festivals die ik heb bezocht. Zeker in deze periode zonder festivals beleef ik daar veel plezier aan.

Foto’s

Wat je ook kunt doen, is een foto maken van de spullen die emotionele waarde hebben. Maak er bijvoorbeeld een collage of fotoboek van. Dan heb je en alles bij elkaar, nodigt het uit om het te bekijken, slijt het minder en heb je ruimte gecreëerd in huis. Voor nieuwe herinneringen organiseren bijvoorbeeld.

Ten slotte, de dingen die je niet weg wilt doen en die een bijzonder plekje verdienen kun je ook als geheel inlijsten. Of zet het onder een stolp op een mooie plek in huis. Zo houd je de herinnering levendig.

Lees ook mijn artikel Foto’s opruimen voor tips bij het uitzoeken van foto’s.

Opruimen? Bekijk hier de vijf stappen die mij daarbij helpen!

Bekijk ook eens mijn bord Opruimen/ herinneringen op Pinterest voor meer inspiratie.

Geplaatst in Opruimen.