Werk en privé in balans: webinar en tips

Leestijd: 2 minuten

Hoe krijg en houd je werk en privé in balans? Een vraag die thuiswerkend Nederland bezighoudt. En het is een vraag die meerdere antwoorden kent. Een aantal daarvan gaf ik samen met collega Tamara Gosens uit de zakelijke markt tijdens het webinar Werk en privé in balans.

Stress: de cijfers

Uit een peiling van de Volkskrant en onderzoeksbureau Ipsos blijkt dat een ruim een derde van de mensen nu meer stress ervaart dan voor de coronacrisis. Een deel heeft vooral moeite zich te concentreren en met het combineren/ balanceren van werk en privé, blijkt uit onderzoek van TNO.

Kantoorspullen uit zicht

Hoog tijd voor een webinar waarin we tips geven hoe je werk en privé in balans krijgt en houdt, besloten mijn collega Tamara Gosens en ik. Heb je niet de luxe van een aparte werkkamer, gebruik dan een krat voor je werkspullen. Is de werktijd voorbij, doe daar dan alles wat met werk te maken heeft in en zet de krat weg.

Planning

Zorg ook voor een overzichtelijke dagindeling, die je samen met het hele gezin maak. In het artikel Nieuwe maand – nieuwe gezinsplanning geef ik daarvoor enkele handvatten. In Corona en nieuwe structuur voor je gezin geef ik 5 tips over hoe je een (nieuwe) structuur ontwikkelt voor je gezin. Deel je werktijden ook in met blokken voor bepaalde taken. Bovenal geldt: manage de verwachtingen, thuis en op het werk.

En soms is het een kwestie van accepteren dat de dingen anders lopen dan verwacht. Wees daar open over in je omgeving en leg uit waarom het anders gaat dan gedacht of waarom je een deadline niet haalt.

Meer tips

Voor tips specifiek voor jouw situatie bel of mail je Rosanne. Ik neem altijd binnen twee dagen contact met je op. We maken dan vrijblijvend een afspraak om kennis te maken, online of bij je thuis. Lees op de pagina Coronamaatregelen hoe ik mijn werkzaamheden heb aangepast.

Tips over hoe je als ouder of kind om kan gaan met corona en de gevolgen, vind je op de website van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Geplaatst in Ruimte, Tijd, Werk.