De stap naar routine – zet deze met mij

Leestijd: 3 minuten

Stap 1 van een goede start van de dag: zorgen dat iedereen ontspannen op tijd is waar ‘ie moet zijn. Stap 2 is routine. Lees meer over hoe ik het doe en hoe jij het op jouw manier kan toepassen.

De blaadjes vallen, het regent en waait… De maanden dat we weer meer binnen zitten zijn begonnen. Ook werken we nog steeds veel thuis en het lijkt erop dat dit nog wel even duurt. Belangrijk dus dat je huis een omgeving is waarin je geconcentreerd en geroutineerd aan het werk kan.

Routine

Een goede ochtendroutine helpt, ook nadat de kinderen op tijd naar school zijn dankzij jullie gezamenlijke ochtendplanning. Volgens die planning hebben de kinderen geholpen met opruimen door bakjes, bordjes en bekers naar de keuken te brengen maar dan zijn we er nog niet.

Na het vertrek van de kinderen maken we een rondje door het huis; bedden opmaken, wasje aan, vaatwasser in/ – uitruimen en dan… sporten maar! Ik vind het prettig aan het begin van de dag te sporten, het geeft me energie voor de rest van de dag.

Eerst nog even…

En als ik nog een bepaalde boodschap moet doen, belletje moet plegen, etc., doe ik dat ook het liefste voordat ik met werken begin. Ik kan me namelijk helemaal verliezen in mijn werk waardoor het aan het einde van de dag rennen wordt, dingen niet gelukt zijn of ik me gedurende de dag laat afleiden door gedachten aan dingen die ik die dag nog wil doen.

Het sleutelwoord hier is routine. Als je die ’s ochtends toepast, merk je dat de rest van je dag ook soepeler verloopt.

Opgeruimd als basis voor routine

Zorg allereerst voor een goede basis. Een opgeruimd huis zorgt ervoor dat je minder wordt afgeleid. Doe dit aan de hand van de 5 stappen van Julie Morgenstern. Daarna is het veelal een kwestie van bijhouden en dat kost weinig tijd. Opgeruimd is rust! 

Wil jij de basis verder op orde krijgen? Of ben je op zoek naar een ochtendroutine zodat je net zo ontspannen aan je werkdag begint als ik? Neem contact met mij op.

Meer lezen voor een ontspannen (werk)week

Prioriteiten stellen: Tijd voor belangrijke dingen

Meer balans tussen werk en privé: Dag drukte, hallo balans!

Hulp bij een weekplanning: Het weekmenu

Voor ideeën voor een weekplanning voor meer structuur kun je ook terecht op mijn Facebookpagina.

Nooit meer te druk,Tim Crabbe

Getting Things Done, David Allen

Geplaatst in Ruimte, Tijd, Werk.