Tijd voor belangrijke dingen: ook na je vakantie

Leestijd: 2 minuten

Ontspannen terug van vakantie, doelen (opnieuw) bepaald; een goede gelegenheid te kijken hoe we dagelijks tijd kunnen besteden aan de belangrijke dingen. Met mijn persoonlijke voorbeeld in dit artikel laat ik zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Waar ik voorheen mijzelf kon verliezen in taken kan ik sinds ik weer scherp heb wat voor mij belangrijk is, veel beter (huishoudelijk) werk even laten liggen. Voor mij zijn het plezier van mijn kinderen, gezondheid, mijn partner, lol in mijn werk en een rijk sociaal leven belangrijk.

Ik kon bijvoorbeeld helemaal gebrand zijn op het doen van de was, terwijl mijn oudste dochter een verhaal vertelde. Of wilde ik – voordat ik even de krant ging lezen – nog van alles doen. Dit terwijl de momenten waarop ik even kan zitten met de krant schaars zijn.

Samen belangrijke dingen doen

Daarop heb ik het omgedraaid. Wanneer het druk is in huis, ga ik wasjes Tijd voor belangrijke dingendraaien, afwassen, koken, sporten, recepten uitzoeken etc. Veelal met (de hulp van) de kinderen want wat blijkt, dat vinden ze hartstikke leuk! Dan gaat het misschien niet precies zoals ik het bedacht heb, maar het gebeurt en we spenderen gelijk tijd samen. De mooiste gesprekken ontstaan op die momenten. En dit leidde bij mij tot het besef dat het voor de kwaliteit van de tijd die je samen spendeert, helemaal niet nodig is om uitdagende of interessante uitjes te organiseren. Picknicken – gewoon thuis – is al een heel feest.

Dit was een echte eye-opener voor mij en heeft ervoor gezorgd dat ik oog houd voor de belangrijke dingen in het dagelijks leven. Ik pas dat nu (bijna) automatisch toe.

Tips of vragen over hoe jij dagelijks kan werken aan jouw doelen? Ik help je graag! Neem contact met me op, ik reageer altijd binnen twee dagen.

Meer lezen

Het evalueren van je doelen: (Vakantie)tijd voor je doelen
Het bepalen van je doelen: Wat zijn jouw keien?
Vertalen naar een haalbaar stappenplan: Doelen bereiken

Getting Things Done, David Allen

Geplaatst in Ruimte.