Inschakelen van een opruimcoach: 5 voor- en nadelen

Leestijd: 3 minuten

Ben je op zoek naar oplossingen voor het organiseren van je spullen en tijd? 5 voordelen en 5 nadelen aan het inschakelen van een opruimcoach.

Het kan zijn dat je je overweldigd voelt door de hoeveelheid spullen om je heen, of door alle ballen die je in de lucht probeert te houden. In je zoektocht naar oplossingen stuit je op een opruimcoach of professional organizer. Om je te helpen een goede overweging te maken, heb ik voor jou de voor-en nadelen voor het inschakelen van een opruimcoach op een rij gezet. Ik licht ze ook voor je toe.

Voordelen inschakelen opruimcoach Nadelen inschakelen opruimcoach
Expertise Kosten
Motivatie Intiem
Tijdbesparend Tijdelijk
Maatwerk Keuzes maken
Praktisch Intensief

5 Voordelen van het inschakelen van een opruimcoach

Hieronder licht ik eerst 5 voordelen van het inzetten van een opruimcoach voor je toe.

1. Expertise van de opruimcoach

Als opruimcoach ben ik getraind in en heb ik ervaring met het organiseren en opruimen van ruimtes. Ik weet wat wel en niet werkt, en ik beschik over verschillende methodes om je te helpen bij het efficiënt organiseren van je spullen. Ook ondersteunen we bij het ontwikkelen van systemen zodat je ook nadat we zijn vertrokken, je georganiseerd blijft.

2. Motivatie

Wanneer je mij als opruimcoach inschakelt, motiveer ik je om door te gaan met het opruimen en organiseren. Hiermee bereik je jouw (opruim)doelen. Dit kan vooral handig zijn als je het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven of als je snel afgeleid raakt.

3. Tijdbesparend

Door samen de schouders onder je opruimklus te zetten, krijgen we veel gedaan. Op de korte termijn scheelt het tijd in het opruimen zelf, op lange termijn in het opgeruimd houden van je omgeving. Hoe fijn is dat met jouw drukke leven en tijdgebrek?

4. Maatwerk

Kennismaking met opruimcoach ViaRosa

Ik heb me verdiept in verschillende methodes en technieken om het opruimen en dagelijks leven makkelijker te maken. Dat scheelt jou een hoop tijd aan onderzoek om te kijken wat in jouw situatie het beste past. In onze samenwerking leer ik je technieken die je verder helpen.

5. Praktisch

Heel handig, na elke opruimsessie neem ik de spullen waarvan je afscheid neemt direct voor je mee. Scheelt jou een hoop gesjouw en je merkt direct effect van onze opruimsessie.


5 Nadelen van het inschakelen van een opruimcoach

Een wijs man zei ooit ‘elk nadeel heb se voordeel’ en dat is andersom natuurlijk ook het geval. Hierbij een toelichting op de 5 nadelen van het inzetten van een opruimcoach.

1. Kosten

Het inhuren van een opruimcoach kost geld en dat kan een extra drempel zijn. Soms is het mogelijk een opruimcoach in te huren via het persoonsgebonden budget (Wmo).

2. Intiem

Bezoek trekt meestal geen kastje of lade bij je open, en zeker niet die rommella, en dan kom ik als opruimcoach en gaan we dat samen juist wel doen. Dat is best intiem. Er is ook weleens sprake van schaamte, dat merk ik bijvoorbeeld tijdens een eerste kennismaking (lees ook de blog die ik over een eerste kennismaking schreef).

3. Tijdelijk

Een opruimcoach kan een impuls brengen aan het organiseren van je huishouden. Meestal komt er wel een moment dat je afscheid van elkaar neemt; de inzet is tijdelijk en dan moet je het zelf gaan doen. Gelukkig kun je bij mij en bij veel van mijn opruimcoaches ook na het afscheid voor een bepaalde periode met vragen terecht.

4. Keuzes maken

Wanneer je een opruimcoach inzet, begint het opruimen. Dat is een proces van loslaten en keuzes maken; wat houd je, wat niet en hoe wil je dingen gebruiken? En dat kan confronterend zijn.

5. Intensief

Werken met een opruimcoach, is de eerste stap naar verandering. Je moet dus echt aan de slag. Dat is spannend en intensief; het vraagt van jou aandacht, energie en doorzettingsvermogen om de verandering blijvend in te zetten.

Meer voor- en nadelen

Misschien kun je zelf nog wel meer voor- en nadelen bedenken. Wat zijn jouw voors en tegens? Maak een lijstje met 3 punten voor en 3 punten tegen. En, wat wordt het?

Geplaatst in Huishouden, Opruimen, Ruimte, Spullen, Tijd.