Fitte horizon – hoe ik het doe

Leestijd: 2 minuten

Altijd wist ik veel ballen in de lucht te houden: huishouden, werk, sociaal leven… Toch knaagde er wat. Echt sportief ben ik nooit geweest maar ik ben wel graag fit. En toen kwam de coronacrisis. Voor mij een goed moment om te reflecteren op mijn keien en horizonnen.

Het voert te ver om je mee te nemen langs al mijn keien en horizonnen en mijn hele proces van reflecteren. Dat doe ik dan ook niet. Ik neem je mee naar mijn derde horizon – dat wat ik binnen 1-2 jaar wil bereiken – op het gebied van gezondheid.

Nieuwe structuur

Door de coronomaatregelen werd ook ik gedwongen om mijn gehele dagelijkse structuur te herzien. Werk, kinderen, sociaal, huishoudelijk… Maar ook gezondheid. Voorheen bleef ik fit door alles te fietsen of te wandelen. Die (reis)tijd moest drastisch verminderen dus wandel en fiets ik alleen nog de kleinere afstanden (tot 30 minuten). Dus dat ik nog iets moest gaan doen wilde ik fit blijven, dat stond buiten kijf. Ik was er alleen nog niet over uit hoe daaraan invulling te geven.

Covid-19: het wandelen en fietsen werd nog minder en de tijd die ik eerder had kunnen maken voor sporten – als ik echt had gewild – was weg. Hoe ga ik nu fit worden? En wat wil ik bereiken binnen 1-2 jaar? Ik wil kunnen stoeien en rennen met mijn kinderen zonder buiten adem af te moeten haken. Maar ja, hoe ging ik dat in de huidige situatie bereiken?

Zappsport

En toen was daar Zappsport@home. Stond ik ineens dagelijks met de kinderen voor de tv enthousiast mee te doen met Nathan en Lavezzi Rutjes! De eerste stap was gezet. Al snel besloten we (ja, het werd echt een gezamenlijk ding) dat we meer wilden en hadden al snel een nieuwe favoriet: STRONG by Zumba.  Lekker springen in de woonkamer. Nog steeds gaan we daar – wanneer we een workout helemaal onder de knie hebben – elke keer een stapje verder in.

Toekomst

En zo heeft het bewegen, bovenop het fietsen en wandelen, een vaste plek gekregen in onze dag. Ook wanneer de coronamaatregelen versoepelen en onze structuur daardoor weer wijzigt, wil ik dat dit zo blijft. Daarover denk ik nu alvast na zodat het vaste halve uur intensief bewegen straks niet verloren gaat in de waan van de dag.

Bijvoorbeeld door de workout samen met de kinderen te doen voordat de kinderen weggaan. Lukt dit niet, kan het aan het einde van de dag. Daarover moeten we dan wel elke dag afspraken maken. Voorlopig zijn we dagelijks relatief weinig tijd kwijt aan onze workouts – we zijn meteen thuis. En het levert ook nog eens quality time op met de kinderen!

Geplaatst in Ruimte.