Nieuwe maand: doelen in tijden van crisis

Leestijd: 2 minuten

Wat een dubbel gevoel. Yeah, een nieuwe maand! En dat betekent een fris begin, ook in mijn bullet journal. Vooral april roept bij mij een fris gevoel op. Een goed moment om na te denken over persoonlijke doelen voor de komende maand en die om te zetten in trackers. Tegelijkertijd zitten we middenin de coronacrisis die van iedereen offers vraagt. Hoe combineer je dat? Met deze voorbeelden help ik je op weg.

Het stellen van persoonlijke doelen voelt in het kader van de coronacrisis en het nieuws dat we zeker nog (bijna) de hele maand april binnen zitten een beetje gek. Toch is het stellen van doelen juist in deze tijden extra belangrijk. Je doelen bieden houvast, helpen je structuur te houden en goed voor jezelf te zorgen. Dat is erg belangrijk, voor je gezin als geheel maar zeker ook voor je mentale gezondheid.Bullet Journal April 2020: Crisis

Mijn doelen: bewegen en sociale contacten

Een van de dingen die ik mezelf tot doel heb gesteld is wekelijks even te bellen met de mensen van wie ik weet dat ze alleen wonen. Ook wil ik elke dag blijven bewegen. Samen met mijn oudste dochter hebben we er een heel ritueel van gemaakt en staan we dagelijks een half uur voor de tv. We volgen ZappSport en Nederland in beweging.

Gek genoeg zorgt deze regelmaat ervoor dat we ook op andere momenten spontaan touwtje springen en hoelahoepen. (Sorry buren, we komen snel een bloemetje brengen!) Denk eens aan het gebruiken van een stappenteller of kijk op YouTube voor andere video’s die aansluiten bij jouw wensen en doelen.

Nuttig zijn

Naast het regelmatig bellen van bekenden, kun je ook kijken of er nog andere manieren zijn waarop je je nuttig kan maken. Voor anderen of in huis. Steek je handen uit de mouwen door even te stofzuigen, een la op te ruimen of de planten water te geven. Mijn collega’s geven geregeld workshops met opruimtips, ook online: NBPO activiteiten. Hierdoor verleg je even je focus en kun je alles met corona even loslaten.

Van dag tot dag

Ik eindig graag met goed nieuws; de crisis is tijdelijk. Neem het vooral dag voor dag, trackers helpen daarbij. Voor jezelf maar ook voor je kinderen. Maak bijvoorbeeld trackers met het ochtendritueel, van aankleden tot tanden poetsen. Dat helpt om tijdig te beginnen met werk, school, klusjes, sport of sociale activiteiten (op afstand…). Op mijn bord Timemanagement op Pinterest heb ik alvast wat ideeën voor vorm en inhoud voor je verzameld.

Ben je op zoek naar meer tips? Neem vrijblijvend contact met me op! Ik reageer altijd binnen twee dagen.

Geplaatst in Ruimte.