Doelen bereiken

Leestijd: 2 minuten

ViaRosa komt wanneer het weer kan met deze bakfiets helemaal in stijl naar je toe! Nee, dit wordt geen verhaal a la ‘wij van WC- eend’. Wel een verhaal van hoe ik dit project heb aangepakt – stap voor stap. Daar was wel wat voor nodig. Hier leg ik uit hoe mijn proces jou kan helpen bij het bereiken van je doelen.

Projectmatige aanpak

Eerder heb ik aangeraden projecten in kleine stappen aan te pakken. Klinkt goed toch? Dan zie je wat je al hebt gedaan en genieten van al die tussenstappen- en doelen in het proces.

Het lijkt nu misschien een dik-voor-mekaar-show, helaas liep dat toch even anders. Ik stapte ook eerst in de valkuil van het beschrijven van een heel project tot een enkel actiepunt bereiken: ‘bakfiets’. En dat terwijl ik wist dat de bakfiets eerst naar de werkplaats zou gaan en geverfd moest worden voordat de stickers met mijn bedrijfslogo- informatie erop konden…

Stappen in je project

En ook in die taken en doelen zaten nog een heleboel tussenstappen. En steeds ging ik in mijn hoofd dat rijtje af wanneer ik dat ene actiepunt ‘bakfiets’ op mijn lijst zag staan. Totdat ik me dat realiseerde en besloot mijn eigen advies ter harte te nemen: maak er een project van. En dat zag er zo uit.

Kortom; vier je successen en je tussentijdse stappen, klein of groot. Zo houd je jezelf gemotiveerd en op weg naar je doel. Ik ben trots op het resultaat!

projectmatige aanpak

Geplaatst in Ruimte.