Hoe Google Nest dit gezin helpt

Leestijd: 3 minuten

We weten allemaal dat het gezinsleven steeds complexer wordt. Hoe kan Google Nest gezinnen daarbij helpen?

Met een gezin komen er veel taken en regeldingen op je af. Wat gaan we eten, wie brengt de kinderen naar school, wie zorgt er voor de cadeautjes op het kinderfeestje, wanneer kunnen we naar opa en oma… En dan hebben we het nog niet eens over het eigen sociaal en werkend leven. Kortom, veel (leuk en minder leuk) gedoe.

Hoe Google Nest dit gezin helpt

Hoe Google Nest dit gezin helptBovendien is het met schoolgaande kinderen een uitdaging iedereen op tijd op de plek van bestemming te krijgen. Zo ook een gezin van twee werkende ouders met drie schoolgaande kinderen dat ik ondersteunde.

Naast dat deze twee werkende ouders voor elk kind de ochtendroutine in beeld hebben opgehangen, zet dit gezin Google Nest in. Door drie keer een timer af te laten gaan, weten de kinderen precies hoeveel tijd ze nog hebben voordat ze aangekleed beneden moeten zijn. Dit scheelt de ouders enorm in het achter de broek aan zitten van de kinderen. Zo kunnen ook zij hun eigen routine volgen.

Ochtendroutine en meer met Google Nest

Natuurlijk is het geen wondermiddel, nog steeds is het weleens nodig dat een van de ouders de kinderen stimuleert zich klaar te maken voor de komende schooldag om op tijd te komen. Toch scheelt het gebruiken van Google Nest bij de ochtendroutine in de dagelijkse stress. Zeker nu de ouders weer vaker naar kantoor gaan.

Daarnaast gebruikt dit gezin Google Nest onder andere voor het spelen van muziek, het bedienen van de verlichting, het zetten van timers en het bijhouden van het boodschappenlijstje. Daar waar ik nog een whiteboard in mijn keuken heb, roept dit gezin bij tijd en wijle ‘Hey, Google…’ om iets aan het lijstje toe te voegen. En ja, ook de kinderen voegen weleens iets toe waarop je vertwijfeld (feestje vergeten?) in de supermarkt staat te denken: ‘Uh, hebben we echt drie zakken snoep nodig?’

Technologie als hulp- of drukmiddel?

Wat mij betreft een mooi voorbeeld van hoe technologie ook gezinnen kan helpen het dagelijks leven te vereenvoudigen. Hoe fijn zou het zijn als er meer apps en software beschikbaar zouden zijn toegespitst op het organiseren van ons gezinsleven? Het wordt makkelijker, eerlijker, leuker, taken zijn sneller uitwisselbaar en kosten minder tijd.

Tegelijkertijd zie ik een valkuil ontstaan dat we al het hooi op onze vork blijven nemen in plaats van dat we keuzes maken. Keuzes die ook ons dagelijks leven overzichtelijker kunnen maken. Moeten we echt alles doen?

Meer…

Van mijn tips om de ochtendspits in het gezin het hoofd te bieden in mijn artikel Klaar voor de start…AF!

Verdieping in het artikel Eenvoudiger gezinsleven: technologie als antwoord?

Over het alles moeten doen: Tijd is schaars, hoe ga je daar bewust mee om?

Over de Google Nest Hub

Of ga analoog aan de slag met de gratis ‘Grip op huishouden’- werkbladen

Geplaatst in Gezin, Huishouden, Tijd.