Bespaar tijd met deze 7 huishoudelijke tips

Leestijd: 2 minuten

Wie doet met veel plezier huishoudelijke klusjes? Juist, reden genoeg dus om daar zo min mogelijk tijd aan te besteden. Met deze 7 tips bespaar je tijd op het doen van je huishouden en houd je meer tijd over voor je gezin!

1. Minder tijd besteden aan sokken

Tijd besparen in het huishouden door anders met sokken om te gaan

Ik zag altijd op tegen het sorteren van sokken, zeker nu het gezin is uitgebreid.Het kost veel tijd, en het is ook niet het leukste klusje in het huishouden. Dat moet anders kunnen! Zo kun je een van je kinderen chef sokken maken – welk kind wil dat niet zijn?

2. Geen tijd besteden aan sokken

Of doe zoals ik en besluit dat het dragen van twee verschillende sokken geen enkel punt is. Want wie ziet dat? Misschien start je wel een nieuwe trend zoals Sam in het boek ‘Verkeerde sokken’ Het dragen van twee verschillende sokken is bovendien een manier om aandacht te vragen voor Alzheimer: www.alzheimersocks.nl.
Liever toch dezelfde sokken? Kies voor elke gezinslid een kleur. Nooit meer verschillende sokken en geen tijd kwijt aan het uitzoeken welke sok van wie is.

3. Recyclen

Recyclen, gelukkig steeds vanzelfsprekender. Door oud papier, zoals folders en kranten, lege flessen meteen in je boodschappentas te doen, stapelt het niet op en breng je het automatische elke keer dat je boodschappen doet, weg.

4. AdministratieBespaar tijd in het huishouden door efficiënte administratie

Neem een dossiermap of archiefbak en stop daar direct je afgehandelde administratie in – op kleur, alfabet, maand, net wat het beste bij je past. Maak bijvoorbeeld een keer per jaar tijd om de verzamelde papieren in een map op te bergen.

5. Huishouden bijhouden

Maak aan het einde en begin van de dag een rondje door het huis om spullen terug op hun plek te zetten, de vaatwasser in- en uit te ruimen, bed op te maken etc. Neem een steelstofzuiger en een vloerwisser voor het bijhoudwerk tussendoor; na de maaltijd. Zeker met jonge kinderen in huis scheelt het – los van tijd – een hoop gedoe.

6. Schone voeten

Zorg dat iedereen in het gezin voeten veegt bij binnenkomst, of draag geen schoenen in huis. Zeker op regenachtige dagen scheelt het een hoop binnengebrachte modder dus dweiltijd.

7. (meer) Samen doen in het huishoudenMaak een kind chef sokken of baas tafeldekken van het gezin

Iedereen kan een steentje bijdragen. Zoals de eerdergenoemde chef sokken, benoem je verder een baas tafeldekken of directeur speelgoed. Laat de rollen rouleren en koppel er een item aan als een sokkenstaf of hoge hoed.

Houd voor meer tips mijn Facebookpagina in de gaten. Ben je op zoek naar tips op maat, neem dan contact met me op!

Geplaatst in Huishouden, Opruimen, Tijd.