Achter de schermen bij een opruimsessie

Leestijd: 2 minuten

Als opruimcoach vergeet ik vaak – vrijwel altijd – voor- en nafoto’s te maken zodat ik goed kan laten zien wat het effect is van een opruimsessie met mij. Maar dit keer, midden in het leeghalen van een gangkast, dacht ik er gelukkig aan. Dus nee, geen voorfoto, maar wel eentje van tijdens het proces.

Chaos en onrust

Chaos tijdens een opruimsessieOp deze foto van tijdens de opruimsessie zie je een bijna lege gangkast en een gang vol met spullen. Het lijkt misschien totale chaos, maar geloof het of niet, die is al georganiseerd. Alles is ingedeeld in wat er terug de kast in moet, wat naar een andere plek in huis moet, en wat weg kan. Dit is vaak het moment waarop klanten even het overzicht verliezen en zich zorgen maken of we het gaan halen binnen de afgesproken tijd.

Structuur van de opruimsessie

Hoe ik ervoor zorg dat we binnen de afgesproken tijd klaar zijn? Tja, het is eigenlijk best vreemd, het lijkt er nog het meeste op dat ik een ingebakken klokje heb. Ik kan serieus vragen bij minuut 14.53 of de 15 minuten dat de koekjes in de oven moesten niet al voorbij zijn. En ja, dan gaat de timer… Dit heb ik ook tijdens opruimsessies. Natuurlijk heb ik ook een spiekbriefje in de vorm van een horloge vermomd als snoepketting 😉.

Ik behoud het overzicht zodat ik precies weet, ook als jij het niet meer ziet, hoe we verder moeten. Stap voor stap begeleid ik je door het proces van sorteren, kiezen en organiseren. Dus binnen de afgesproken tijd zijn we echt klaar; er zijn geen rondslingerende spullen .meer, die hebben allemaal hun (nieuwe) plek gevonden. Zo transformeren we de chaos langzaam maar zeker weer in een georganiseerde en overzichtelijke ruimte.

Het resultaat van onze opruimsessie

Opgeruimd na een opruimsessieNa deze sessie waarbij we de gangkast in zijn gedoken, heb ik aan mijn klant gevraagd hoe het verder is gegaan. Voor haar vormde onze opruimsessie een echte aanzet om door te gaan met opruimen. Ze heeft inmiddels niet alleen een georganiseerde gangkast, maar – waar alles eerst vol stond – ook lege oppervlakten in haar keuken. Bij navraag wat de rest van het huishouden ervan vindt, bleek dat ze onder de indruk zijn en nu ook meer opruimen. Want ja, nu valt het op als je iets laat liggen…

Opruimsessie als positieve invloed

Een opruimsessie kan pittig lijken, maar met de juiste aanpak en een beetje structuur komt het altijd goed. Het is fijn om te zien hoe een georganiseerde ruimte niet alleen rust geeft aan de klant, maar ook een positieve invloed heeft op de rest van het huishouden.

Meer weten over mijn werkwijze? Kijk hier of bekijk onderstaand filmpje.

Of weten wat klanten van mij vinden? Lees dat op Google.

Geplaatst in Opruimen.