Thuiswerkplek inrichten

Leestijd: 2 minuten

Het heeft nogal effect op onze levens, het coronavirus. Rutte onderstreepte dat we voorlopig nog wel in deze situatie zitten. Hierdoor zullen veel mensen voorlopig zo veel mogelijk thuiswerken. Maar dat thuiswerken vraagt wel wat van je thuiswerkplek.

Het begint er natuurlijk mee dat je een goed ingerichte thuiswerkplek hebt. Zorg voor planten, die hebben een rustgevend effect blijkt uit onderzoek van TNO. Verder helpt het als je een opgeruimde plek hebt. Weet je niet waar te beginnen? Hierbij helpen de volgende 5 stappen van Julie Morgenstern jou.

 1. Sorteren
  Zet 3 dozen of manden neer. 1 voor dat wat naar een andere plek in huis kan, 1 voor wat je bij je werkplek wilt houden en 1 voor de dingen die helemaal het huis kunnen verlaten.Groen bij je thuiswerkplek
 2. Afdanken
  De mand of doos met de spullen die weg kunnen, daarvan is een deel misschien nog bruikbaar. Eigenlijk sorteer je hier weer, wat kan weg, wat kan naar de kringloop of kun je verkopen of iemand anders blij mee maken.
 3. Plek toewijzen
  Zorg dat je de ruimte hebt om alles een goede plek te geven. Dus zorg binnen handbereik voor ruimte voor de dingen die je veel gebruikt, die je iets minder gebruikt mogen wat verder weg, etc.
 4. Bundelen
  Hierbij stop je spullen die bij elkaar horen bij elkaar in een mandje/bakje/doosje/etc. op hun plek. Stel jezelf de vraag hoeveel je wilt houden. Een potlood kan handig zijn, maar 10 binnen handbereik zijn er misschien wat veel.
 5. Onderhouden
  Ruim aan het einde van de dag weer op. En als je merkt dat bepaalde spullen meerdere keren hun plek niet terugvinden, vraag je dan af of ze opbergen op een andere plek of op een andere manier beter aansluit.

Je hoeft dit niet in een keer perfect te doen, sommige dingen vinden pas later weg afhankelijk van hoe jij ze gebruikt. Deze stappen kun je overigens op alles in je huis toepassen. Want wat afwisseling in wat je zoal doet om de dag door te komen kan geen kwaad.

Die dagen kunnen nu eindeloos lijken. En wat doe je met de kinderen thuis? Gelukkig wordt ook daaraan gedacht, naast SchoolTV en het online onderwijs dat wordt aangeboden, kunnen we verder met deze tips van Kidsproof. (Ik ben vooral gecharmeerd van het fotoboekje maken – ruimt ook weer lekker op…)

Wil je meer tips? Neem contact met me op, ook op afstand sta ik je graag bij.

Meer lezen: Organizing from the inside out, Julie Morgenstern

Geplaatst in Ruimte, Werk.