Workshop Blijf opgeruimd met opruimcoach Rosanne

Ik vind opruimen heel leuk, niet alleen om het te doen maar ook om erover te vertellen. Dat doe ik dan ook graag tijdens een workshop. Dus wil je graag een opgeruimd huis, maar weet je niet waar te beginnen, dan kan deze workshop jouw spreekwoordelijke zetje in de rug zijn.

Workshop Blijf opgeruimd boeken

Meer weten of je eigen workshop boeken? Neem contact met me op.

"Leuke workshop met ruimte voor eigen verhaal. Een aanzet om eindelijk op te ruimen!" - deelnemer

Inhoud workshop Blijf opgeruimd met opruimcoach Rosanne

De algemene opvatting over opruimen is ‘dat je het gewoon doet’. Toch is dat niet zo. Hoe komt dat? En – belangrijker nog – wat doe je eraan? Rond deze vragen – en antwoorden – draait de workshop. Op interactieve wijze laat ik zien hoe je de impasse doorbreekt.

De top 3 van redenen, in willekeurige volgorde, die ik in mijn praktijk tegenkom van redenen waarom het niet lukt om het opruimen te beginnen of af te maken:

  1. Afleiding
  2. Emotionele lijm
  3. Levensgebeurtenis

"Heel herkenbaar, ik kom altijd van alles tegen tijdens het opruimen waardoor het me niet lukt het af te maken"- deelnemer

Afleiding

Doordat je je laat afleiden, heb je aan het einde van de dag het gevoel heel veel gedaan te hebben – wat waarschijnlijk ook zo is – maar doordat je niets hebt afgemaakt zie je weinig tot geen resultaat. Door jezelf aan een plek te committeren, voorkom je dat je gaat zigzag-opruimen en bereik je zichtbaar resultaat.

Emotionele lijm

Ook is maken van keuzes over spullen die van emotionele waarde zijn, is niet makkelijk. Met een kleine oefening ervoeren de deelnemers hoe je die beslissing toch kan nemen – houden is namelijk ook een keuze.

"Die vaas houd ik nu, het lucht op om deze keuze bewust te maken" - deelnemer

Levensgebeurtenis

We houden veel ballen in de lucht en we leggen de lat erg hoog – ik zie het overal om me heen. Vaak lukt het allemaal (net) wel, totdat er iets ingrijpends gebeurt. Een verhuizing, ziekte, geboorte, andere baan, een overlijden in je directe omgeving.

Je leven staat op zijn kop en dat vraagt van jou je aan te passen. Dit door kritisch te kijken naar die lat, keuzes te maken en systemen te ontwikkelen of bij te stellen. Denk maar aan hoe je je boodschappen doet, je agenda beheert of je huis schoonmaakt. Een frisse blik en de juiste vragen helpen daarbij.