ViaRosa

Over Rosanne

Met ViaRosa schakel je mij – Rosanne Gonçalves-Prins - als opruimcoach in voor meer rust en daardoor meer plezier in jouw dagelijkse gezinsleven. Ik woon met mijn twee heerlijke dochters Nora en Janna en mijn man Mark in Voorburg. Als opruimcoach en professional organizer help ik andere gezinnen met begeleiding op maat om meer grip te krijgen op tijd en ruimte.

Ook met kinderen naast huishouden tijd voor persoonlijke doelen en sociaal leven

Het idee voor ViaRosa ontstond toen vrienden en bekenden mij vroegen hoe ik het allemaal aanpak. “Hoe kan het nou, dat je met een drukke baan en twee kinderen ook nog tijd hebt voor je hobby’s en vrienden?” Voor veel mensen lijkt dat bijna onmogelijk. Maar ik ben ervan overtuigd dat je ook met kinderen tijd kunt maken voor je persoonlijke doelen en sociale leven. Je moet het alleen wel wat beter plannen. Goed plannen draait om keuzes maken, vooruitkijken en vooral realistisch zijn. De grote en belangrijke zaken krijgen prioriteit en het daaromheen plannen van kleinere dingen wordt dan vanzelf makkelijker. Door mijn werk als managementondersteuner en projectmedewerker heb ik daar veel ervaring mee.

Mijn vrienden en kennissen gingen met mijn tips aan de slag. Ik vond het zo mooi om te zien hoeveel meer plezier ze begonnen te beleven. Ze kregen weer tijd om zichzelf te ontwikkelen, om leuke dingen te doen met het gezin en konden daarnaast ook meer met vrienden afspreken. Omdat ik dit iedereen gun ben ik met ViaRosa begonnen.

Ik ben ervan overtuigd dat je ook met kinderen je persoonlijke doelen kunt blijven nastreven, je moet het alleen wel wat beter plannen

Goed plannen geeft rust

Ik merk dat sommige gezinnen het lastig vinden om hulp te vragen als het teveel wordt. Maar het is niets om je voor te schamen. Heel veel gezinnen lopen tegen dit soort problemen aan. Het leven zit zo vol met allerlei taken en geregel: wie haalt de kinderen op, wat gaan we eten, komen we wel op tijd voor voetbal en muziekles, de administratie moet nog gedaan worden en dan heb je ook nog je eigen deadlines van werk. Het is helemaal niet gek als het je even teveel wordt en het is meer dan oké om hulp te vragen. Mijn ervaring is dat met een goede organisatie alles beter gaat, en daar kan ik je bij helpen.

Het is helemaal niet gek als het je even teveel wordt

Spullen opruimen checklist maken

Een nieuwe baan, een verhuizing of de geboorte van een kind zijn allemaal prachtige veranderingen. Toch kan je leven er aardig van op de kop staan. Het is daarom belangrijk om bij dit soort levensveranderende gebeurtenissen goed te overleggen met elkaar. Zo kun je samen bekijken wie welke taken op zich neemt, zodat niet één persoon het hele huishouden hoeft te runnen. Ieder gezinslid kan op zijn of haar eigen manier een bijdrage leveren. Ook je kind(eren); zij vinden het vaak juist leuk om te helpen. Over hoe je de taken kunt verdelen geef ik advies op maat; geen enkel gezin is hetzelfde. Ik kijk daarbij altijd naar wat bij jullie past.

Ik heb me verdiept in verschillende methoden en technieken om het gezinsleven makkelijker te maken. Zo ben jij geen tijd kwijt aan onderzoeken wat voor jullie situatie het beste werkt. Tijdens persoonlijke gesprekken help ik je om nieuwe technieken te leren die jou helpen. En zodra je die technieken hebt geleerd en toepast in één situatie, kun je die ook toepassen in andere aspecten van je leven. Zoals het plannen van een verbouwing, het organiseren van een kinderfeestje of het opruimen van de garage.

Een last van je schouders

Of het nu een groot of klein project is bij je thuis, het is altijd de moeite waard om dingen op een andere manier te bekijken. Want als je alles blijft doen zoals je het altijd al deed, dan kom je niet uit die cirkel van rommel, stress en haast. Toch zijn de oplossingen vaak simpeler dan je denkt. Ik help je graag om die te vinden. En als alles thuis eenmaal goed geregeld is, dan werkt dit op een positieve manier door in jezelf, je gezin en je werk.

Ik help je bij:

  • Kleine en grote opruimprojecten, van lades tot voorraadkasten
  • (Financiële) administratie
  • Bereiken van een evenwichtige thuistaakverdeling

Door mijn heldere aanpak valt er een last van je schouders en kun je weer doen waar je van droomt.

Opleiding en doorontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling VIaRosa

De wereld verandert continu en ook in de toekomst wil ik zoveel mogelijk gezinnen blijven helpen structuur te vinden en daarmee gelukkiger te worden. Ik gebruik graag praktische en wetenschappelijk onderbouwde oplossingen en wil hierin scherp blijven. Naast dat ik bij blijf door het lezen van relevante literatuur en het volgen van toonaangevende professionals, blijf ik me daarom ontwikkelen met opleidingen, cursussen en workshops.

Deze opleidingen heb ik gevolgd:

  • Basisopleiding tot Professional Organizer (opruimcoach)
  • Hbo Social Work
  • Eventmanagement
  • Budgetcoach

Dit doe ik doorlopend:

Neem contact op met ViaRosa

Weten wat ViaRosa voor jou en je gezin kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op om kennis te maken of je vragen te stellen, ik reageer altijd binnen twee werkdagen. Of download het gratis e-book Impactverhalen met verhalen van klanten èn professional organizers over wat het werken met mij als opruimcoach voor jou kan betekenen.