Werkwijze professional organizer en opruimcoach

Heb je behoefte aan een opruimcoach voor het opruimen van spullen in een kast, kamer of het huis?

Of zoek je hulp, tips of een werkwijze voor het organiseren van spullen vanwege een verhuizing, of gezinsuitbreiding? Of proberen jullie met het gezin de huishoudelijke taken eerlijker te verdelen maar komen jullie er niet helemaal uit? Ik help jullie daarbij. 

Hier tref je specifieke informatie over hoe ik als professional organizer/ opruimcoach werk. Klik rechts in het menu voor mijn werkwijze in het kort, de flyer, meer informatie over de persoon achter ViaRosa of over de coronamaatregelen die ik heb getroffen.

Lees verder of klik hieronder voor het onderwerp van jouw keuze:

Locatie

Ik werk met name in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Delft en Rijswijk. Woon je buiten mijn werkgebied? Dan kunnen we, afhankelijk van de aard van de opdracht, online afspreken. Of ik breng je in contact met een van collega’s uit mijn landelijke netwerk.

Kennismaken

Allereerst plannen we een gratis online of offline kennismakingsgesprek van ongeveer 1,5 uur waarin ik jou en jouw gezinssituatie en jij mij beter leert kennen. Daarnaast brengen we in beeld wat je doelen en behoeften zijn, wat jullie zelf al gedaan hebben en wat mogelijke knelpunten zijn.

Ook biedt dit kennismakingsgesprek ons de kans om te kijken of er sprake is van een klik. Die is nodig om samen aan het werk te gaan en je doelen te bereiken.

Aan het werk

Als het tussen ons klikt stel ik na ons gesprek een plan van aanpak op voorzien van een offerte. Het gebruik van kleine materialen en reistijd van totaal 1 uur per sessie is daarbij inbegrepen. Na jouw akkoord gaan we echt van start.

Methoden en technieken

Meestal gaan we in een of meerdere sessies van 3 uur bij jou thuis of 1,5 uur online aan het werk. Hierin help ik je op weg en tussen de sessies door kun je zelf aan het werk. Afhankelijk van je doel(en) en wat jij fijn vindt maken we tijdens en tussen de sessies gebruik van verschillende methoden en technieken. 

Spullen

(alt="")

Opgeruimd huis

Bij het organiseren van spullen zet ik graag de methode van Julie Morgenstern in, waarbij het opruimen in vijf stappen is opgedeeld. We kunnen ook kiezen voor de meer rigoureuze aanpak en de KonMari-methode gebruiken.

Daarnaast adviseer ik graag over praktische opbergers om spullen georganiseerd te houden. Zo ben je geen tijd meer kwijt aan opruimen en zoeken en houd je tijd over voor belangrijke dingen.

Balans en structuur

Zoek je juist grip op je tijd en (dagelijkse) huishouden? Ben je op zoek naar meer balans in de verdeling van (zorg)taken en tussen werk en privé? Om dit te bereiken kijken we naar wat jij belangrijk vindt op werkgebied en in de privésfeer. Dit vormt een van de uitgangspunten in hoe wij met elkaar werken en het systeem dat we ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan een weekplanning, huishoudschema, weekmenu, etc.

Gezin

Door allerlei factoren – verwachtingen, verantwoordelijkheidsgevoel, etc. – besteden vrouwen gemiddeld meer tijd aan zorgtaken zoals koken, schoonmaken en opruimen dan mannen (bekijk het hele onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau).

Ik ben ervan overtuigd dat we hierin meer balans kunnen aanbrengen. Door ervoor te zorgen dat opruimen minder tijd kost en taken evenredig te verdelen. Vandaar dat ik graag het hele gezin betrek bij een of meerdere sessies.

Wat je doel ook is, we vinden een methode die daarbij past. Jij hebt de regie gedurende het gehele proces.

Duurzaamheid

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om het milieu minder te belasten. Bijvoorbeeld door minder spullen te kopen en alleen te bewaren wat nodig is. Ook bij het wegdoen van spullen kan de belasting op het milieu iets zijn om rekening mee te houden. Ik help je bij het maken van een keuze die past bij jouw dagelijks leven. Hieronder heb ik enkele mogelijkheden uiteengezet.

Spullen die je weinig gebruikt

Misschien heb je spullen die je weinig gebruikt, zoals een boormachine, kleding of de auto. Overweeg deze spullen te delen, met je directe omgeving of via speciale websites zoals Peerby. Dan kun je er ook nog een vergoeding voor vragen.

Spullen die je niet meer gebruikt

Spullen die nog goed zijn kun je geven aan familie, vrienden of kennissen, naar de kringloopwinkel brengen (sommige hebben een ophaalservice). Ook kun je ze, gratis of voor geld, aanbieden via Marktplaats, Vinted of relevante Facebookpagina’s.

Spullen die stuk zijn

Kijk of je spullen een tweede leven kunt geven door het te repareren, zelf of door anderen bij het Repair Café of de lokale kledingmaker. Of kijk op inzameldoelen.nl voor een inzamelorganisatie of sociaal ondernemer in de buurt die wat van je oude spullen maakt. Ook kun je bij steeds meer winkels oude kleding en schoenen inleveren.

Spullen voor de afvalbak

Ten slotte zijn er altijd spullen die niet meer te repareren zijn en waar je anderen ook niet meer blij mee kunt maken. Kortom, spullen voor de afvalbak. Op de website van Milieu Centraal vind je de afvalscheidingswijzer die je vertelt wat in welke bak hoort.

Altijd is het belangrijk goed te kijken naar wat het je kost – tijd - en wat het oplevert. Samen zoeken we hierin een balans. Wat vind je echt belangrijk, wat past bij jou en jouw dagelijks leven?

Maatwerk

Mijn begeleiding van jou als professional organizer is maatwerk. Ik help bij het aanbrengen van structuur en leer je te organiseren waarmee je grip krijgt op je spullen, tijd, werk en/ of huishouden. Zo komen we tot een systeem aansluitend op jouw wensen en behoeften.

Na afloop

Het is belangrijk het systeem dat we hebben ontwikkeld goed bij te houden. Als het gaat om spullen kunnen de volgende regels jullie hierbij helpen:

  • Heb je iets gebruikt, ruim het daarna op.
  • Is er iets kapot? Laat het maken of gooi het weg.
  • Heb je iets opengemaakt, doe het na gebruik dicht.
  • Heb je iets laten vallen, raap het op.

Ook nadat we afscheid van elkaar hebben genomen kun je met vragen bij me terecht. Daarnaast maak ik, indien gewenst, graag na een paar maanden een afspraak met je om te kijken hoe het gaat.

Beroepsvereniging en beroepscode

Door mijn aspirant-lidmaatschap bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) houd ik mijzelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van professional organizing.

Voor jou als klant betekent mijn lidmaatschap bovendien de garantie dat ik werk volgens de gedragscode opgesteld door NBPO. Daarin is onder meer vastgelegd dat ik zorgvuldig, discreet en professioneel te werk ga en me houd aan de geheimhoudingsplicht. Daarnaast heb je toegang tot de klachtencommissie.

Voor meer informatie over het werk van professional organizers ga naar de website van de NBPO of bekijk onderstaand filmpje van de beroepsvereniging.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huishoudschema

 

 

 

 

 

 

Duurzaamheid