Werkwijze professional organizer

Gebrek aan tijd en of ruimte? Goed dat je mij hebt gevonden! Met mijn werkwijze als jouw opruimcoach of professional organizer in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Zoetermeer, Rijswijk, Delft of als virtual organizer op afstand, help ik  je grip te krijgen en te houden zodat jij je kunt focussen op wat voor jou belangrijk is.

Het traject met mij als jouw professional organizer kent een persoonlijke aanpak. Onze samenwerking is een proces en bestaat uit 5 stappen. Deze stappen zijn toegelicht onder de tab ‘Proces’.

Wat je doel ook is voor onze samenwerking, we vinden een methode die daarbij past. Jij hebt de regie gedurende het gehele proces. Onder de tab ‘Methoden’ tref je enkele voorbeelden van methoden voor het organiseren van je ruimte en tijd, en het betrekken van het hele gezin.

Ten slotte vind je op de laatste tab mijn uitgangspunten in het samenwerken met jou (en je gezin) waarmee ik jullie centraal zet.

Hieronder tref je een overzicht van de stappen die we doorlopen in het organiseren van spullen, tijd en/ of huishouden. Elk traject met mij als jouw professional organizer kent een persoonlijke aanpak. Onze samenwerking is een proces en bestaat grofweg uit de volgende stappen.

1. Gebrek aan tijd of ruimte?

Je komt tijd of ruimte tekort, je bent het overzicht kwijt en/ of de balans tussen werk en privé en thuistaken is kwijt. Goed organiseren is de oplossing. Ik help je door structuur aan te brengen.

2. Gratis intake

Tijdens ons eerste contact maken we een afspraak om met elkaar kennis te maken. Dit gesprek duurt 1-1,5 uur en kost je niets. Samen bespreken we je doelen en je wensen.

3. Plannen

Op basis van je wensen en doelen maak ik een plan van aanpak. Ik maak daarbij ook een inschatting van het aantal benodigde werksessies.

4. Doen

Een werksessie waarin we bij jou thuis aan de slag gaan duurt meestal drie uur. Gaan ik online als virtual organizer met jou aan de slag, dan duurt een sessie 1-1,5 uur. Aan het einde bespreken we wat we gedaan hebben, waar je zelf mee aan de slag kunt tot onze (eventuele) volgende werksessie en wat we de volgende keer gaan doen.

5. Onderhoud

Tijdens onze werksessies hebben we structuur aangebracht en systemen ontwikkeld voor grip op je tijd en spullen, een goede werk privé-balans, etc. zodat je ook na ons afscheid het overzicht houdt.

Na verloop van tijd hebben we contact om te bespreken hoe het gaat en of je nog tips kunt gebruiken. Uiteraard kun je in de tussentijd ook met vragen bij me terecht.